Utvändig målning

Fasadmålning Uppsala

Är du i behov av att måla om din fasad? En fasadmålning är något som rekommenderas ungefär vart 10-15 år beroende på kvaliteten på färgen du använder dig av. Förutom att en ommålning ger ditt hem ett nytt och fräscht utseende, så ger det också ett bättre skydd mot väder och vind, hindrar mögeltillväxt och förebygger röta.

Vi på Alfred Holm har erfarenhet av fasadmålning ända sedan 40-talet och är gärna med dig när du behöver måla om din fasad. Vi hjälper dig gärna med färg- och kulörval och inkluderar dig tidigt i arbetet så att resultatet ska bli som du önskar. Kontakta oss redan idag för ett kostnadsfritt hembesök via vårt formulär till höger eller kontakta oss via telefon på 018-15 00 75.

Det här får du när du anlitar oss för att måla om din fasad

 • Kostnadsfritt hembesök & offert. Innan vi påbörjar arbetet synar vi din fastighet och lämnar ett kostnadsförslag på arbetet och material.  
 • Förarbete. Innan själva målningen kan börja krävs förberedelser för ett bra slutresultat. Det inkluderar att täcka områden som inte ska målas, fasadtvätt, skrapa och slipa ytan samt fylla i eventuella sprickor.
 • Priming. Vi använder en primer på fasaden för att både förbättra vidhäftningen av färgen och som bidrar till att skydda ytan. 
 • Målning. Måleriarbetet påbörjas. 
 • Efterarbete. När färgen har torkat inspekterar vi noggrant resultatet för att säkerställa att det är jämnt och snyggt. Eventuell ojämn eller överflödig färg åtgärdas. 

När kan man måla utomhus?

Den bästa tiden för att måla om husets fasad utomhus är mellan april och september. Optimalt är det att måla om under försommaren eller tidig höst. Temperaturen ska helst inte sjunka under 7 grader då det kan påverka torktiden. Finns det risk för snö, regn eller starka vindar är det bättre att vänta på bättre förutsättningar så att slutresultatet inte påverkas. 

Fuktighetsnivån i träet är också en faktor som kan ha en inverkan på resultatet på en fasadmålning. Det kan därför vara klokt att överväga att anlita en erfaren målerifirma som är utrustad med de rätta verktygen och erfarenheten för att bedöma när förhållandena är optimala för att få till ett perfekt slutresultat.

Alfred Holm – Måleriföretag med över 80 års erfarenhet

Alfred Holm utför både utvändig och invändig målning på många typer av material i hela Uppsala. Är du osäker på vilken kulör ditt hus ska målas om i? Våra målare har lång erfarenhet inom fasadmålning och hjälper dig gärna med färger och idéer så att huset när det väl är färdigt har återfått sin forna glans. Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt hembesök. 

Skicka ditt meddelande

Vi arbetar med både bostadsrättsföreningar, företag och privatpersoner så välkommen att höra av dig för en kostnadsfri offert.


  Kontakta oss

  Vi utför allt från mindre servicejobb till stora entreprenader

  Vår organisation omfattar målare, golvläggare, plattsättare och snickare. Alfred Holms ledord handlar om flexibilitet, tradition och kvalitet. Vi utför allt från mindre servicejobb till stora entreprenader. Kontakta oss för en heltäckande ytskiktsentreprenör som alltid håller tidsplanen.

  Begär kostnadsfri offert